Cara Kutip Yuran Muafakat MRSM

Yuran Muafakat MRSM merupakan bayaran yang dikenakan kepada pelajar-pelajar MRSM. Yuran ini dikenakan sebagai sumbangan kepada tabung maktab untuk kegunaan para pelajar.

Sekiranya anda adalah salah seorang AJK, berikut ialah cara untuk kutip yuran Muafakat MRSM:

  1. Jelaskan apa itu Yuran Muafakat MRSM: Yuran Muafakat MRSM merupakan yuran yang perlu dibayar oleh pelajar yang diterima masuk ke dalam kolej MARA atau MRSM. Yuran ini dikenakan sebagai sumbangan kepada tabung untuk pelajar.
  2. Nyatakan jumlah yuran yang perlu dibayar: Yuran Muafakat MRSM adalah sebanyak RM50. Jumlah ini adalah yuran yang perlu dibayar oleh pelajar yang diterima masuk ke dalam akaun bank yang ditentukan.
  3. Berikan maklumat tentang cara pembayaran yuran: Yuran Muafakat MRSM boleh dibayar secara tunai atau melalui transaksi dalam talian (online banking).
  4. Nyatakan tarikh akhir pembayaran yuran: Tarikh akhir pembayaran Yuran Muafakat MRSM adalah pada setiap 28hb. Pastikan anda membuat pembayaran sebelum tarikh tersebut untuk mengelakkan sebarang masalah.
  5. Berikan maklumat tentang kemudahan yang disediakan oleh kolej: Dengan membayar Yuran Muafakat MRSM, pelajar akan mendapatkan pelbagai kemudahan seperti Astro, Coway, makanan, penggunaan kemudahan sukan dan rekreasi, dan sebagainya.
  6. Terangkan tentang kepentingan yuran ini: Yuran Muafakat MRSM adalah penting kerana ia merupakan sumbangan yang digunakan untuk menampung kos aktiviti dan menyediakan pelbagai kemudahan kepada pelajar.

Cara kutip yuran Muafakat MRSM dengan mudah

Kami sarankan, anda gunakan sistem kutipan Yuran.my.

Jika ada apa-apa pertanyaan, boleh maklumkan kami.

Leave a Comment